Як росте зуб мудрості

Зазвичай нижні зуби мудрості частіше мають ускладнене прорізування та різні симптоми, оскільки кістка нижньої щелепи набагато щільніша ніж верхньої. Верхні зуби мудрості прорізуються безболісно, але можуть прорізуватись не в тому напрямку, наприклад ростуть в сторону щоки.

Чому болить зуб мудрості. Неправильний ріст або атипове прорізування

Коли прорізається «вісімка», болить не сам зуб, а тканини які його оточують. Скоріш за все, зуб росте під неправильним нахилом і впирається в ясна, що і є причиною болю. Іноді зуб мудрості лежить горизонтально в кістці і з часом починає травмувати сусідній 7-й зуб. Таке положення восьмого зуба (коли він впирається в 7-й) буде сприяти постійному накопиченню зубного нальоту та розвитку карієсу на 7-му зубі.

Які проблеми можуть виникнути коли прорізується зуб мудрості та про заходи для їх вирішення читайте за посиланням https://elvirabezvushko.com.ua/articles/zuby-mudrosti.html

І пам’ятайте, що при появі перших симптомів проблеми або болю якнайшвидще потрібно звернутись до стоматолога принаймні для діагностики та рекомендацій. Чим раніше ви почнете правильне лікування – тим швидшим і кращим буде результат. Не ризикуйте своїм здоров’ям!