Коли вперше показати малюка стоматологу?

Є 2 варіанти:

1 – коли у дитини з’явилась проблема, щось турбує або болить.

З цього починається безліч історій про те, що «дитина боїться стоматолога». У такому випадку, звичайно ж, перший похід у стоматологічну клініку та знайомство з лікарем буде неприємним, тому що буде асоціюватись з лікуванням та неприємними відчуттями (які були вдома до цього моменту).

Після такого першого візиту у стоматологію у дитини може сформуватись страх перед лікарями і дитина буде боятися лікувати зуби.

2 – ви приводите дитину на прийом до дитячого стоматолога просто для «знайомства» і звичайного огляду, поки ще немає жодних проблем.

У такому разі перший візит до стоматолога не асоціюється з неприємними відчуттями, дитині нічого не лікують і не роблять, а лише оглядають зуби та прикус щоб переконатись що все в порядку та не пропустити появи карієсу, плям на молочних зубах чи зубного нальоту та порекомендувати догляд за зубами дитини.

Під час цього першого знайомства з лікарем ваш малюк звикає до самої клініки, знайомиться з дитячим стоматологом, щоб коли з’явиться потреба лікувати молочні зуби це не була чужа незнайома людина. Дитину покатають на стоматологічному кріслі, «порахують» зубки, подують на них «вітерцем», покажуть як крутиться і жужить маленька щітка у наконечнику, розкажуть як доглядати за зубами. Всі ці дії познайомлять дитину з обладнанням та стоматологічними інструментами і у майбутньому це не стане чимось невідомим та «страшним» а дитина не буде боятися лікувати зуби.

Як підготувати дитину відвідати кабінет стоматолога під час першого візиту у присутності батьків?

Основні правила та рекомендації як ви можете допомогти дитині вдома перед тим як показати малюка стоматологу читайте за посиланням https://elvirabezvushko.com.ua/articles/pershiy-vizit-do-stomatologa.html

Перший раз ми радимо прийти на прийом до дитячого стоматолога після прорізування передніх зубів (верхніх і нижніх). Проте, теоретичні знання про догляд за зубами дитини, як правильно їх чистити батьки повинні отримати від свого лікаря-стоматолога ще до такого візиту.

Для зручності наших пацієнтів (і дорослих, і дітей) ми пропонуємо безкоштовні профілактичні контрольні огляди, під час яких ваш лікар-стоматолог проведе повний огляд, обстеження та діагностику, що дозволить переконатись що все добре або виявити проблему на самому її початку. Особливо це актуально для дітей, оскільки в них всі захворювання зубів розвиваються набагато швидше ніж у дорослих.

Профілактика – основа медицини, тому ми надаємо перевагу збереженню здорових зубів наших постійних клієнтів, аніж гарній реставрації.